Gépjármű biztosítás

Gépjármű felelősségbiztosítás és casco

gepjarmu

Kék-sárga Európai gépjármű baleset bejelentő

Díjkalkulátorok   GFB    CASCO

Üzembentartói szerződés minta

A Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás megkötését a közlekedés többi szereplőjének védelmében törvény írja elő a gépjármű üzembentartója számára. A kötelezettség időpontja a gépjármű üzembentartói jogának megszerzése, tehát vétel, öröklés, üzembentartói szerződés, forgalomba helyezés napja.

A  CASCO  biztosítás a magunk érdekében elemi károkra (tűz, villámcsapás, szélvihar, jégeső, lezúduló hótömeg, stb.) lopáskárokra, valamint a gépjárműben, alkatrészeiben, tartozékaiban – balesetből vagy idegen személy által okozott rongálásból -karambol2008_1029(1) keletkezett károk fedezetére szolgál.
Díja a gépkocsi típusától, a vállalt önrészesedéstől, a díjfizetés gyakoriságától, továbbá a biztosított állandó lakóhelyén fennálló kockázati viszonyoktól függ.

A biztosítások általában alapbiztosításból és kiegészítő biztosításokból tevődnek össze. Például az alapbiztosítás általában csak a jármű gyárilag beépített tartozékaira vonatkozik. Ahhoz hogy az utólag beszerelt ún. extra tartozékokban bekövetkezett kárt is megtérítse a biztosító, kiegészítő extra tartozék-biztosítást is kötnünk kell. A kiegészítő biztosításokat többnyire csak az alapbiztosítás mellé lehet kötni.

Választható az utazókra balesetbiztosítás, a csomagokra és személyes tárgyainkra poggyászbiztosítás, az elektronikus készülékekre szóló kiegészítővel. Hibás tankolás (benzin helyett dízel vagy fordítva). Vadkár biztosítást, ha állattal találkoznánk. Nyest, rágcsáló okozta károk. Kátyúkár, rongálás, rendszámtábla, forgalmi elvesztése. Az autón szállított sporteszközeinket és a gyerek felszereléseket is biztosíthatjuk. Jogvédelem biztosítás. 24 órás műszaki segítségnyújtás, assistance. Szervizszolgáltatás, Hazaszállítás, Sofőrszolgálat, Kölcsönautó. Avulás mentes kártérítés. Aktív kárrendezés.

Ajánlatkérés »                  AJÁNLATKÉRÉS          

 

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos törvényi szabályozás

 

 

 

 

 

 

 Fontos tudnivalók a kötelező biztosításról

 

Milyen teendőink, kötelezettségeink vannak a gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatban?

Először is bármikor tudnunk kell igazolnunk, hogy rendelkezünk érvényes szerződéssel. Ehhez a forgalmi engedélyünk mellett kell tartanunk az ajánlati igazolót, a kötvényt, vagy a biztosító által kiadott igazolólapot, forgalmi engedéllyel nem rendelkező jármű (pl. segédmotorkerékpár) esetében pedig a szerződéskötéskor kapott, majd a járműre felragasztott matrica szolgál erre a célra. Közúti ellenőrzéskor a rendőr a szerződés megkötését jogosult ellenőrizni, a díjfizetést már nem, de ennek ellenére – a felesleges viták elkerülése céljából – érdemes lehet befizetési bizonylatunkat, vagy annak másolatát szintén magunknál tartani.

A modern rendőrök és polgárőrök már azelőtt lekérdezik a biztosításunkat a központi rendszerből, mielőtt megállítanának.

Szintén elengedhetetlen kötelezőnk bizonylatainak bemutatása az időszakos műszaki vizsgán, valamint természetesen abban az esetben, ha netán baleset részesei lennénk. Ez utóbbi esetben – ha nem mi vagyunk a hibásak, akkor is – szükségünk lesz egy, vagy több baleseti kárbejelentő lapra is, ezt a biztosítónk ingyen bocsájtja rendelkezésünkre, és honlapunkról is letölthető. Mindig tartsuk a kesztyűtartóban.

Ha elhagyjuk az országot, feltétlenül szerezzük be a zöldkártyát is (ez nem azonos a környezetvédelmi vizsgálatot igazoló lappal), biztosítónk ezt is ingyen bocsájtja rendelkezésünkre. Noha nemzetközi egyezmények szabályozzák, hogy mely országok fogadják el egymás kötelező szerződéseit, és így elméletileg a legtöbb esetben erre a dokumentumra nem lenne szükség, a tapasztalat mégis azt mutatja, hogy bizonyos országokban a rendőrök kérik a zöldkártya bemutatását – és hát kinek van kedve egy idegen ország rendőrével az ő nyelvén jogi vitát folytatni?

Végezetül a legfontosabb tanács: baleset után, ha személyi sérülés is történt (ez esetben kötelező), ha külföldi gépjármű is részese a balesetnek, vagy ha a baleset résztvevőinek nem sikerül teljesen egyértelműen megállapodniuk a felelősség kérdésében, mindig hívjunk rendőrt, így sok további kényelmetlenségtől szabadíthatjuk meg magunkat.

 Ha gyakori hibákat szeretné elkerülni, olvassa el a következőt is!»

 

Miért válasszon minket?

A körülmények, a termékek és a feltételek folyamatosan változnak. A változó igényeknek kell tudni megfelelni és azokat figyelemmel kell követni. Vannak tömegtermékek, amelyeket akár saját magunk is megköthetünk az interneten. Ezek azonban sokszor csak az olcsó árra vannak kihegyezve, és a szolgáltatás tartalma a háttérbe szorul.

Sokszor csak konkrét kár esetén szembesül az ügyfél, hogy hiányos szerződést kötött, és a biztosító szolgáltatásában csalódás éri.

Gyakori hibák például:
 • Rossz adatokat adott meg, és a kötvény emiatt hibás lesz.
 • Tévesen értelmezi a leírtakat
 • Az „apró betűk” elkerülik a figyelmét
 • A bónuszát nem tudja továbbvinni
 • Utólag rájön, hogy nem jót kötött. Megpróbálja kijavítani és belebonyolódik.
 • Eltérő díj jön ki
 • Hiányzó fedezetek vannak
 • Nem jól méri fel a kockázatát
 • Nem kap csekket
 • A bankja nem fogadja el
 • Visszaküldik a befizetett díjat és nem foglalkozik vele
 • Valamit szeretne ügyintézni és nem sikerül. Kihez forduljon? Ott ül szemben a számítógéppel, hogy most mi van.
Ha Ön
 • szeretné elkerülni a gyakori hibákat.
 • Szeretné kézben tartani a biztosítási ügyeit
 • Szüksége van személyes kapcsolattartásra
 • Naprakész információkra van szüksége
 • Elege van az ügynökökből
 • Úgy gondolja, hogy egyéni igényei vannak
 • megbízható megoldást keres